SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

BAS-grupper Birstahov

Sundsvallsgymnasterna är en helt ideell förening som  bedriver en omfattande barn och ungdomsverksamhet i Sundsvall på Birstahov. Vi har Bamsegympa från 2-5 år och BAS-grupper från höstterminen det året barnet fyller 6 år och sträcker sig upp till vuxengymnastik, all verksamhet hålls på Birstahov. 

 

Barn- och Ungdomsgymnastik ger grundläggande färdigheter för tävlingsgymnastik och övrig idrott. Förutom gymnastik får barnen även social träning genom att lära sig följa regler, vänta på sin tur, förstå instruktioner och gymnastikträningsupplägg. Vi tränar grundrörelserna med lekar, redskapsbanor och olika övningar. Vi vill därmed införliva rörelseglädje utan krav på färdigheter och prestation.


BAS grupperna är till för att utveckla och ge barnen starka färdigheter samt att få prova på olika typer av gymnastik. 

När platser finns och barnet/gymnasten har byggt upp sina färdigheter och motivation under minst två terminer finns chansen i mån av plats att utöva artistisk gymnastiktruppgymnastik eller  PTG (Parkour-Tricking-Gymnastic ). Då har gymnasterna möjlighet att träna i en tävlingsgrupp.

 

All sorts gymnastik har samma grunder, där styrka, spänning, smidighet och spänst är de viktigaste faktorerna.

 

I våra grupper håller vi inte bara på med gymnastik, utan även lekar, bus och annat roligt. De olika grupperna tränar en gång i veckan ca: 1 tim 15 min.

 

Om ni dessutom är intresserade av vår tävlingsverksamhet så är detta ett bra sätt för ert barn att komma in i vår förening och gymnastiken som sport.

 

Vill ditt barn börja träna gymnastik hos oss i Sundsvallsgymnasterna?


Gå då in på fliken direktanmälan/intresseanmälan för mer information.


Om ni som förälder vill vara tränare så får ert barn självklart förtur och garanterad plats i den gruppen! Intresserad? Kontakta kansliet  via mail: kansliet@sundsvallsgymnasterna.se


 
Samarbetspartner: