SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

PTG (Parkour-Tricking-Gymnastic )


Beskrivning av PTG-grupperna
I alla våra grupper så är det fokus på styrka både fysiskt och psykist för att varje individ ska kunna utvecklas med en rolig och säker träning. Våra ledare är utbildade inom gymnastikförbundet som garanterar en bra kunskap o´m att bedriva säker träning. Ansvaret ligger hos våra ledare att bedömma vilka gymnaster som är mogna att göra olika övningar på ett säkert sett. 

Basgrupperna: är för nya gymnaster och för de som inte har uppnått de förkunskaper som krävs för att fortsätta till PTG silver. Där får man en introduktion till vad de olika grenarna inom PTG (Parkour Trampolin Gymnastik) innebär. Man får lära sig grunderna i de olika grenarna för att sedan advancera till de mer inriktade grupperna. I basgrupperna går man tills man har uppnått de förkunskaper som krävs för PTG-Silver.


Silver: Efter bas grupperna så kommer Silver, I dessa grupper så utformas träningen efter vissa förkunskapskrav(se i listan nedan), stor del av träningen kommer att fokusera på mental så väl som fysisk styrka, samt mycket teknik. 


Guld: I Guld  så är det mer ”fri” träning. Mycket kreativitet och problemlösning för att utvecklas sig själv. Eget ansvar ger upphov till personlig tillväxt och att själv välja vad man tränar på kan ge mer insperation och ökat fokus. Det ska självklart vara ”fri” TRÄNING inte fri lek. Gymnasterna ska vid det här laget själva välja vad de vill lägga sin tid på under träningen och får tips och hjälp av de ledare som finns. Det kommer även ligga fokus på att hjälpa varandra. Guld ersätter fortsättningsgrupperna.


Förkunskapskrav för de olika PTG-grupperna:


Bas 1-4:

Vi har Basgrupp från höstterminen från höstterminen de fyller 6 år.  Inga förskunskaper behövs för denna grupp. Ni anmäler er själva.


Silver 1 & 2: 

Silver 1,  9-13 år och Silver 2, 11-99 år . För att få gå i någon av dessa grupper krävs det att man har gått bas i minst 1 termin, det finns även kunskapskrav för dessa grupper ( se nedan för de olika kraven.) Träning 1 dag/vecka.


Ni blir erbjudna plats i Silver när ledarna anser att ni har de förkunskaperna som krävs.


Förkunskaper för Silver: Kong, dash, lazy, speed, kash (kong+dash), bakåtvolt, framåtvolt,sidovolt, 1 pullup, 1 dip.


Guld: 

Denna grupp har en åldersgräns på 10 år-99 år. För att få gå i denna grupp krävs det att man har gått minst 1 termin i BAS och 1 termin i Silver. I denna grupp väljer ledarna vilka som är kunniga samt mogna nog att avancera från Silver till Guld. Då denna grupp jobbar med en mer valfri träning. Guld tränar 2 dagar/veckan och ersätter fortsättningsgrupperna.


Tidschema:

Tisdagar: Bas 1  (16:30-18:00), Bas 3 & Bas 4 (18:00-19:30), Guld  (19:30 – 21:00)

Fredagar: Bas 2 (16:30-18:00), Silver 1 & Silver 2 (18:00-19:30), Guld (19:30 – 21:00)


Vill man dessutom gå vidare och lära sig mer avancerade övningar och satsa på tävling så finns möjligheten till truppgymnastik eller AG.

Är barnet yngre än 6 år så finns det andra BAS-grupper som ni kan söka plats i och sedan söka till PTG.

 

Vi har:

4 st PTG-bas grupper som tränar 1 gång/vecka i 1,5 timme 

2 st Silver-grupper som tränar 1 gång/vecka i 1,5 timme

1 st Guld-grupp som tränar 1,5 timmes träning 2 ggr/vecka


Vill ditt barn börja träna gymnastik hos oss i Sundsvallsgymnasterna?


Gå då in på fliken direktanmälan/intresseanmälan för mer information.


Om ni som förälder vill vara tränare så får ert barn självklart förtur och garanterad plats i den gruppen! Intresserad? Kontakta kansliet  via mail: kansliet@sundsvallsgymnasterna.se


Sektionsansvariga för PTG är:

Vincent Johnsson thepremoman@gmail.com

Jens Bredin jensbredin@gmail.com


 


 
Samarbetspartner: