Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till SundsvallsGymnasterna Jaktfalken

Välkomna till Sundsvallsgymnasterna Jaktfalken


Vår träningshall ligger på Birstavägen 4


Är ni intresserad att börja med gymnastik hos oss så gå in på anmälningssidan och läs mer.


Vi inför ett nytt system. Detta innebär att alla, även gymnaster i våra tävling/fortsättningsgrupper måste återanmäla sig inför varje termin. 


Är du intresserad av att vara ledare/hjälpledare eller är en tävlingsgymnast från någon annan förening så gör ni en intresseanmälan här på hemsidan och skriver i kommentarsfältet er önskan så tar vi kontakt med er.


Klicka här för att komma till anmälningssidan:
Ny Barngrupp på Kyrkmons skola
2018-08-31 22:08
Tisdag den 11/9  startar vi upp en ny barngrupp med mycket motorisk träning och lek för barn födda 2012-2014. Ni direktanmäler er via vår hemsida. Först till kvarn gäller. Välkomna 
Elis uttagen som "first in line" till juniorlandslaget.
2018-07-12 23:11
Elis Burstedt
Nu är landslagsuttagningen klar inför EM i truppgymnastik som går i Portugal i slutet av oktober. Vi gratulerar Elis Burstedt från vår Trupp 1 som är uttagen som " first in line" i herrarnas juniorlag. First in line innebär att man är första reserv in i ordinarie laget om någon faller bort p.g.a av skada eller sjukdom. Elis kommer medverka i augustis  landslagsläger. Vi passar även på att gratulera Ted Branteryd och Johan Bogg från Gefle SM-guld lag som är uttagna till seniorernas EM-trupp i mixed  och även Xerxes Ekman som är "first in line" i seniorerna herr. Lycka till på vägen till EM.
SM-guld 2018
2018-07-09 13:08
Gefle GF, SM-vinnare.
Efter en hård kamp tog Gefle hem SM-GULD i mixed klassen på Trupp-SM i Helsingborg före de regerande mästarna Örebro och Sydost (Dackegymnasterna) på tredje plats. 
I Gefles lag ingick från Sundsvall: Elin Kusendal, Sebastian Johansson och Matilda Henriksson, våra fd. gymnaster Xerxes Ekman, Ted Branteryd, Sofia Grelsson  och Helena Frestadius. Övriga i laget: Carolina Wallerstedt, Matilda Jonsson, Amanda Engström, Lukas Åslund, Ludwig Wikström , Johan Bogg, Rebecka Ledin och Patrik Erlandsson.
Ledare: Annelie Branteryd, Andreas och Patrik Ekman.
Ny gruppindelning PTG (Parkour-Tricking-Gymnastic )
2018-05-31 13:23
Viktigt att ni som går i PTG eller ska anmäla er, läser igenom de nya kunskapskraven för de respektive grupperna.


Beskrivning av PTG-grupperna
I alla våra grupper så är det fokus på styrka både fysiskt och psykist för att varje individ ska kunna utvecklas med en rolig och säker träning. Våra ledare är utbildade inom gymnastikförbundet som garanterar en bra kunskap o´m att bedriva säker träning. Ansvaret ligger hos våra ledare att bedömma vilka gymnaster som är mogna att göra olika övningar på ett säkert sett. 

Basgrupperna: är för nya gymnaster och för de som inte har uppnått de förkunskaper som krävs för att fortsätta till PTG silver. Där får man en introduktion till vad de olika grenarna inom PTG (Parkour Trampolin Gymnastik) innebär. Man får lära sig grunderna i de olika grenarna för att sedan advancera till de mer inriktade grupperna. I basgrupperna går man tills man har uppnått de förkunskaper som krävs för PTG-Silver.


Silver: Efter bas grupperna så kommer Silver, I dessa grupper så utformas träningen efter vissa förkunskapskrav(se i listan nedan), stor del av träningen kommer att fokusera på mental så väl som fysisk styrka, samt mycket teknik. 


Guld: I Guld  så är det mer ”fri” träning. Mycket kreativitet och problemlösning för att utvecklas sig själv. Eget ansvar ger upphov till personlig tillväxt och att själv välja vad man tränar på kan ge mer insperation och ökat fokus. Det ska självklart vara ”fri” TRÄNING inte fri lek. Gymnasterna ska vid det här laget själva välja vad de vill lägga sin tid på under träningen och får tips och hjälp av de ledare som finns. Det kommer även ligga fokus på att hjälpa varandra. Guld ersätter fortsättningsgrupperna.


Förkunskapskrav för de olika PTG-grupperna:


Bas 1 & 2:

Dessa grupper har en åldersgräns på 9-13 år. Inga förkunskaper behövs för denna grupp. Ni anmäler er själva.

Bas 3 & 4: 

Dessa grupper har en åldersgräns på 9-13 år respektive 11-99 år (bas 3 = 9-13 år, bas 4 = 11-99 år). Inga förskunskaper behövs för denna grupp. Ni anmäler er själva.


Silver 1 & 2: 

Silver 1,  9-13 år och Silver 2, 11-99 år . För att få gå i någon av dessa grupper krävs det att man har gått bas i minst 1 termin, det finns även kunskapskrav för dessa grupper ( se nedan för de olika kraven.) Träning 1 dag/vecka.


Ni väljer själva att anmäla till Silver när förkunskaperna har uppfyllts, är ni osäkra om dessa har uppfyllts så fråga gärna någon av ledarna.


Förkunskaper för Silver: Kong, dash, lazy, speed, kash (kong+dash), bakåtvolt, framåtvolt,sidovolt, 1 pullup, 1 dip.


Guld: 

Denna grupp har en åldersgräns på 10 år-99 år. För att få gå i denna grupp krävs det att man har gått minst 1 termin i BAS och 1 termin i Silver. I denna grupp väljer ledarna vilka som är kunniga samt mogna nog att avancera från Silver till Guld. Då denna grupp jobbar med en mer valfri träning. Guld tränar 2 dagar/veckan och ersätter fortsätningsgrupperna.


Tidschema:

Tisdagar: Bas 1  (16:30-18:00), Bas 3 & Bas 4 (18:00-19:30), Guld  (19:30 – 21:00)

Fredagar: Bas 2 (16:30-18:00), Silver 1 & Silver 2 (18:00-19:30), Guld (19:30 – 21:00)

JSM-guld till Norrlandslaget i truppgymnastik 2017
2017-12-11 17:04
Våra duktiga juniorer vann JSM-guld 2017 i truppgymnastik
Norrlandslaget som är ett samarbete mellan Sundsvallsgymnasterna och Gefle gymnastikförening med även gymnaster från Sollefteå och Hudiksvall vann guldet på JSM i helgen ner i Växjö. Grattis!!

Slutresultat:
Final Mixed Officiella resultat
LagTotal
1 Gefle GF Norrlandslaget48,600
2 GF FRAM47,500
3 Dackegymnasterna47,100
4 Örebro GF KIF45,450
5 Karlskrona GF44,300
6 Sigtuna Märsta GK41,250

Se hela finalen i efterhand på youtube:
Fristående 18 minuter in i sändningen
Trampett 57.30 minuter in och 
Tumbling 1.25.30 inNyheter från våra grupper
Bra att veta om Truppgymnastik, 11/12 16:49 
 
Silversponsor
Bronssponsorer
Samarbetspartner: