Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till SundsvallsGymnasterna Jaktfalken

Välkomna till Sundsvallsgymnasterna Jaktfalken


Vårterminen 2020 pågår under vecka 4-22.

Vårterminen startar vecka 4 med en uppstartsvecka med föräldramöten, ledarmöten m.m ingen träning denna vecka. Undantag för våra tävlingsgrupper som har terminsstart v.3 ( Ej tisdag då det är storstäd ) och kör t.o.m v.23.


Grupperna börjar träna vecka 5 och avslutas vecka 22, inga träningar under sportlovet v.10 och påsklovet v.16.  Vissa undantag från dessa datum för våra tävlingsgrupper inom AG och Trupp.


Se vår kalender för detaljerad träningstider och datum och passa på att ladda ner sportadmin appen så har ni all info i er telefon.


Vår träningshall ligger på Birstavägen 4


Är ni intresserad att börja med gymnastik hos oss så gå in på anmälningssidan och läs mer.


Är du intresserad av att vara ledare/hjälpledare eller är en tävlingsgymnast från någon annan förening så gör ni en intresseanmälan här på hemsidan och skriver i kommentarsfältet er önskan så tar vi kontakt med er.


Klicka här för att komma till anmälningssidan:
Uppdaterad information med anledning av regeringens nya beslut vad gäller sammankomster.
2020-03-27 18:15
Förtydligande från Riksidrottsförbundet, 20200327

"För idrotten innebär regeringens beslut, i stort, att alla tävlingar och uppvisningar som samlar 50 eller fler personer på samma plats vid samma tidpunkt är förbjudna. Förbudet gäller däremot inte träningsverksamhet i en förening, för dess medlemmar. "

Klicka här för att komma till
Riksidrottsförbundets hemsida.

Detta innebär att vi fortsätter vår verksamhet och träningar enligt plan.

Vi hjälps åt att påminna varandra om vikten av att sköta god handhygien och att vi stannar hemma om vi känner symtom på sjukdom. Vi stannar hemma ytterligare 48 timmar efter att vi har blivit friska.

Alla måste bidra med och följa den riskbedömning som är gjord och dess åtgärder.

Trevlig helg.
// StyrelsenInformation till våra ledare ( Och övriga medlemmar ) gällande den dagliga träningen.
2020-03-26 10:21
Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring träning

25 MAR 2020 13:16

Igår kom Folkhälsomyndigheten med nya uppdaterade rekommendationer kring träning och idrottsanläggningar.


Vi vill att ni alla läser igenom detta noga och föjer detta. Vi har gjort en riskbedömning på detta och under varje rekommendation så står det i “Fet stil” vad vi ledare ska göra för åtgärder och vad vi ska tänka extra på.


Läs gärna mer på Folkhälsomyndighetens sida:

 

Den övergripande rekommendationen är fortfarande att fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och att idrott och träning ska fortsätta. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas. Myndigheten skriver att utomhusträning är att föredra då det minskar risken för smittspridning. I dagsläget finns ingen avrådan från inomhusaktiviteter. När det gäller inomhusträning är det emellertid viktigt att tänka på:

 • Begränsa om möjligt antalet deltagare i aktiviteterna.

  *Se till att hålla grupperna separerade från varandra på respektive träningsyta.

  *Slå inte ihop grupperna för att de är mindre deltagare.

  *Saknas det ledare för en grupp så ställ in den gruppen istället för att samträna med en annan grupp.

 • Se till att det finns tydlig skyltning av råden om att stanna hemma vid sjukdom och att ha god handhygien.

  *Börja med att fråga om alla har tvättat händerna innan träningen börjar. Avsluta med att alla ska tvätta händerna innan de går hem.

  *Affischer finns uppsatta i hallen med information.

 • Städa oftare toaletter och ytor som många tar i.

 • *Extra städning är tillsatt och utskick är gjorda till alla föräldrar som har städansvar om hur extra viktig städningen är nu.

 • *Sprayflaskor med en produkt som dödar viruset är på ingående och kommer användas dagligen på alla kontaktytor. Detta sprayas bara på och ska inte torkas bort

  *Hjälp till med att tömma papperskorgarna på toaletterna när ni ändå är där.

  *Ha så få sidostationer som möjligt där klossar och liknande används och där händerna kommer i kontakt med dessa.

  *Om ni använder klossar m.m. Så spraya dessa med ovannämnda medlet innan de används.

 

Ytterligare rekommendationer från Folkhälsomyndigheten kopplat till träning:

 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.

  *Är någon sjuk när de kommer till träningen eller blir sjuk under träningen så ring vårdnadshavare och sätt gymnasten på parkourytan i väntan på hämtning.

 • Personer över 70 år ska inte delta i gruppaktiviteter inomhus. Det är viktigt för hälsan att äldre fortsätter röra sig, och fysisk aktivitet och promenader utomhus rekommenderas.

 • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.

  *Ersätt parövningar med andra moment, gäller även gruppmoment i friståendet för trupp.

  *Ha så få sidostationer som möjligt där det behövs passning.

  *Viktigt att vifortfarande följer de regler som gäller från förbundet angående säkerhetsspassning men undvik inbaningspassningar.

 • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.

  *Påminn om detta inför varje träning.

 • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.

  *Börja med att fråga om alla har tvättat händerna innan träningen börjar. Avsluta med att alla ska tvätta händerna innan de går hem.

  *Affischer finns uppsatta I hallen med information.

 • Undvik trängsel exempelvis vid insläpp av publik på läktare och vid försäljning.

      *Alla tävlingar i hallen är inställda.
      *Ingen försäljning förekommer.

*I övrigt fortsätter träningarna som vanligt tills ev. ny information kommer via vår hemsida och då får ni en mailnotis om detta.*Viktigt att ni hänvisar alla frågor om hur vi som förening ställer oss till Corona Covid -19 till vår hemsida. Har de fler funderingar/frågor så får de maila till: kansliet@sundsvallsgymnasterna.se.


Ni gör ett otroligt jobb med våra barn och ungdomar och ni är deras trygghet så fortsätt skapa en positiv och trygg miljö.


// Styrelsen

Årsmöte tisdag 21 april kl 18.00
2020-03-26 09:50
Gör din röst hörd.
Hej

Tisdagen den 21 April kl 18.00 kommer vi att ha vårat Årsmöte för föreningen. Du är varmt välkommen att delta. 
Alla i föreningen har idag fått ett mail med inbjudan och så snart alla möteshandlingar är klara kommer dessa att läggas upp här på hemsidan. 

Vill du komma och ha möjlighet att rösta så behöver du bli stödmedlem om du inte redan betalt medlemsavgift. OBS! Det räcker inte med att ditt barn är medlem utan du behöver själv vara medlem för att ha rösträtt. Stödmedlem kan du lätt bli via direktanmälan här på hemsidan och det kostar 200:-

Vi i styrelsen önskar er välkomna till Birstahov för årsmöte den 21 april kl 18.00 

/Styrelsen
Uppdaterad information, Coronavirus COVID-19
2020-03-24 22:52
PUBLICERAT 24 MARS 2020 av FolkhälsomyndighetenTräna gärna men gör det säkert

Idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta, men vissa försiktighetsåtgärder bör vidtas för att minska risken för spridning av covid-19. Träning utomhus är att föredra.

Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. 


Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet. 

Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.


Folkhälsomyndigheten har haft en dialog med bland annat Riksidrottsförbundet, och ger bland annat följande rekommendationer till den som ansvarar för idrotts- och träningsaktiviteter:

 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
 • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.
 • Dela inte vattenflaskor och liknande som kan överföra saliv.
 • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.
I övrigt inget nytt att rapportera från föreningen utan verksamheten fortsätter som vanligt,  men givetvis med fortsatt fokus på hygienen och övriga restriktioner.  ( läs tidigare uppdatering i nyhetsflödet )

// Styrelsen

Information angående Coronavirus COVID-19
2020-03-17 09:29
Tänk på att hålla god handhygien och tvätta händer ofta, före under och efter träning och försök att inte vara med händerna i ansiktet. Avstå från att krama om någon kamrat i hallen och att ta i hand.
Träningar
Vi har i styrelsen tagit beslut att alla träningar kommer fortsätta som vanligt så länge inte grundskolorna i Sundsvall stängs, då kommer vi fatta nytt beslut. Vi kommer att följa de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten ger.

Det kan bli vissa inställda träningar om någon tränare för en grupp blir sjuk och då kommer ni som berörs av det att få information från er huvudtränare via mail.
Det är därför extra viktigt att hålla koll på er mail de kommande veckorna. 

Känner man sig som förälder orolig för att skicka sitt barn till gymnastiken så meddela bara er tränare att hen inte kommer, det samma gäller om hen är sjuk. Då går det lättare att planera utifrån hur många gymnaster som kommer.

OBS! 
Alla medlemmar och andra besökare med någon typ av luftvägssymptom, hosta, förkylning och /eller feber, även lindriga symptom uppmanas att stanna hemma från träningen och andra aktiviteter i föreningen. 
Även ni som bor tillsammans med någon som är sjuk så bör ni undvika att komma till Birstahov. Efter sjukdom så avvakta i 48 timmar innan ni åter kan komma till hallen för träning.

Är man redan i uppmanad karantän från jobb eller skola så gäller denna även för träning. 
Om gymnasten eller anhörig varit utomlands i någon av de länder Folkhälsomyndigheten ser som högriskområden så stannar man hemma i 2 veckor från träningen.

OM någon blir sjuk i Corona (bekräftad) så bör ni höra av er till någon i styrelsen.

Informationsspridning
Vi kommer lägga upp nyheter/uppdateringar här på hemsidan och rekommenderar att ni prenumererar på att få veta när det läggs ut något nytt på vår hemsida. 

Övrig information som är viktig eller gäller en specifik träningsgrupp kommer att ske via mail, så håll koll på er mail kommande veckor. 

Nu hoppas vi att många slipper bli sjuka och att vi snart är tillbaka i normal vardag igen både på gympan, jobb och privat. 

Kram till er alla och var rädda om er och era medmänniskor. 
/Styrelsen
Nyheter från våra grupper
Bra att veta om Truppgymnastik, 22/01 12:53 
Bra att veta om AG Flickor, 22/01 12:16 
Bra att veta om våra BAS-grupper, 14/01 16:52 
Bra att veta om Truppgymnastik, 04/07 00:15 
Bra att veta om Truppgymnastik, 11/12 12:46 
 
Samarbetspartner: