SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

AG Flickor
Sundsvallsgymnasterna bedriver sex grupper inom kvinnlig artistisk gymnastik (KvAG). Gymnasterna är från 7 år och tränar från 1,5 - 13,5 timmar i veckan. Så snart man har gått i någon av våra BAS-grupper under minst två terminer så finns möjligheten att välja inriktning kvinnlig artistisk gymnastik.


Vad är kvinnlig artistisk gymnastik?

Kvinnlig artistisk gymnastik (KvAG) är en olympisk disciplin med lång tradition. Gymnasterna tävlar i fyra grenar: hopp, barr, bom och fristående som utmanar gymnasternas färdigheter på olika sätt.

 

Hopp

Detta är den snabbaste grenen där man efter ett anlopp på 25 meter utför ett hopp med handinsättning på det 125 cm höga hoppbordet. Här får gymnasten möjlighet att använda sin explosivitet för att utföra hopp med en eller flera rotationer.

 

Barr

Barr består av två elastiska runda holmar som gymnasten utför olika typer av svingövningar runt. Gymnasterna utför också förflyttningar mellan den höga och den låga holmen genom olika flygelement.

 

Bom

Kanske det mest dramatiska redskapet där gymnasten utför sina svårigheter 1,25 meter upp i luften på en 5 meter lång och 10 centimeter smal bom. Serierna ska utföras både dynamiskt och uttrycksfullt och innehålla en variation av akrobatiska, gymnastiska och koreografiska inslag som binder ihop hela serien. Den maximala tiden för en serie är 1,30 minut.

 

Fristående

I denna gren har gymnasten stora möjligheter att visa fram sin egna personliga stil både i svårigheter och artistiskt uttryck. Friståendet utförs på en yta av 12 x 12 meter till musik som får vara max 1,30 minut lång. Valet av rörelser och svårigheter ska tillsammans med musiken skapa en röd tråd genom hela programmet.

 

Läs mer om KvAG på gymnastik.se

http://www.gymnastik.se/tavling/tavlingsinriktning/Kvinnligartistiskgymnastik/ 

 


 
Samarbetspartner: